Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Wanneer zomerbanden kopen?

U vraagt zich misschien af; wanneer moet ik aan de zomerbanden? Zodra de gemiddelde temperaturen de 7 graden Celsius overstijgen is het tijd om deze banden te laten monteren. Blijft u door rijden op uw winterbanden, dan zorgt dat voor onnodige extra slijtage aan de banden. Bovendien beinvloed het uw remweg negatief! Deze banden zijn veel veiliger bij hogere temperaturen. In de periode van april tot en met september is het de beste keuze om uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden.

Redenen voor nieuwe zomerbanden

Hoe weet u precies dat u nieuwe banden nodig heeft? Wij hebben voor u een aantal redenen op een rijtje gezet. U heeft nieuwe banden nodig wanneer u:

 • In de zomer nog op winterbanden rijdt.
  Dit is erg gevaarlijk en uw banden slijten veel sneller.

 

 • Op zomerbanden rijdt met een profieldiepte die minder is dan 1,6 millimeter.
  Dit is namelijk erg gevaarlijk doordat u een langere remweg heeft. Daarnaast kan het u een boete opleveren. Wilt u graag meer weten over band profielen? Kijk dan op onze bandenprofiel pagina.
Zomerbanden foto landschap
 • Op zomerbanden rijdt die niet door de APK-keuring zijn gekomen.
  Rijdt u toch door op deze banden dan riskeert u een boete. Daarnaast is de kans op gevaarlijke situaties op de weg groot.

 

 • Met uw huidige banden minder grip ervaart.
  Het is belangrijk om met banden te rijden die in topconditie zijn. Rijdt u op banden die in slechte staat zijn, is de kans op gevaarlijke situaties groter.

 

 • Brandstof wilt besparen.
  Met versleten banden verbruikt u meer brandstof. Door nieuwe zomerbanden aan te schaffen bespaart u op brandstofkosten.
Zomerbanden Dunlop SP SPORT MAXX
https://www.premio.nl/afspraak-maken/
nl

Een premio expert zoeken