Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

TPMS bandenspanningsystemen

Altijd de juiste bandenspanning

Sinds november 2014 is het in Europa verplicht om nieuwe geregistreerde auto’s te voorzien van een bandenspanningscontrolesysteem. Dit systeem wordt ook wel TPMS genoemd. Vanaf 2012 zijn nieuwe automodellen verplicht om dit systeem bij zich te dragen. Wij bij Premio informeren u graag over TPMS.

Wat is een TPMS bandenspanningssensor?

TPMS staat voor Tyre Pressure Monitoring Systems. Dit systeem houdt de bandenspanning in de gaten door middel van elektronische systemen. Is er iets mis met de bandenspanning? Dan wordt er een signaal afgegeven zodat u weet dat er iets mis is.

Dit systeem bestaat er in twee varianten. Namelijk een indirect systeem en een direct systeem.

Indirect systeem

Het indirecte systeem bestaat uit de ABS (Anti Blokkeer Systeem) sensoren van het voertuig. Zodra uw banden spanningsverlies vertonen telt het systeem een verhoogd aantal toeren en de banden draaien vast. Daarna ontvangt u een waarschuwing op het display.

Dit systeem is echter iets minder nauwkeurig dan het directe TPMS systeem. Dit komt omdat het systeem niet het precieze spanningsverlies weergeeft. Bovendien wordt de temperatuurmeting niet aangegeven. Bij stilstand van het voertuig wordt er geen meting gegeven. Hierdoor weet u niet hoe uw banden er voor staan.

Een groot voordeel van dit systeem is dat u bij het vervangen van de banden geen rekening hoeft te houden met de sensoren in de banden.

Kom langs bij Premio Banden en Autoservice voor informatie over TPMS
Direct systeem

Het directe systeem werkt met sensoren in elke band. Deze sensoren houden het spanningsverlies en de band temperatuur bij. Vervolgens verzendt het systeem dit naar de display van de chauffeur. Op die manier weet u hoe iedere band er voor staat.

Dit systeem is erg nauwkeurig omdat het precies aangeeft per band hoeveel spanningsverlies er is en hoe hoog de band temperatuur is. Bovendien geeft het dat aan bij stilstand.

Een nadeel is echter dat bij het wisselen van de banden er rekening gehouden moet worden met de sensoren, daarbij kan niet elke velg worden voorzien van een TPMS.  Daarnaast vraag het veel aanpassingen van garages bij onderhoud, montage en programmering van dit systeem.

TPMS symbool Tire Pressure Monitoring System

Heeft u een TPMS en wilt u nieuwe velgen kopen?

Wilt u nieuwe velgen aanschaffen en heeft u een TPMS bandenspanningssensor? Wanneer u een indirect systeem heeft is het geen probleem welke velgen u wilt aanschaffen. Heeft u een direct systeem? Dan moet u rekening houden met welke velgen u wilt hebben. Niet iedere velg kan namelijk voorzien worden van de sensoren. Premio Banden en Autoservice adviseert u graag welke velg er geschikt is voor het directe systeem. Zo bent u gegarandeerd van de juiste velgen voor uw auto en een werkend TPMS.

Het TPMS klonen

Bij Premio Banden en Autoservice klonen we de TPMS sensoren ook voor u. Dit heeft voor u als voordeel dat u niet meer te maken heeft met verschillende codes. Iedere sensor heeft namelijk een specifieke code. Dit houdt in dat uw zomerbanden 4 verschillende codes hebben en dat uw winterbanden ook 4 verschillende codes hebben. Wanneer u de banden omwisselt moeten ook de codes in uw beeldscherm om gewisseld worden.

Door uw sensoren te klonen heeft u te maken met 4 codes in plaats van 8. Dit bespaart zowel u als ons veel tijd omdat de codes in het systeem niet om gewisseld hoeven te worden.