Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Michelin Banden

De geschiedenis van Michelin

Het familiebedrijf is in 1889 opgericht door de broers André en Édouard Michelin. Tussen 1934 en 1976 was Michelin eigenaar van automobielfabrikant Citroën. Michelin heeft diverse “eerste” mijlpalen bereikt;

  • 1891: De eerste verwisselbare fietsband
  • 1894: De eerste rubberen band voor koetsen (paardentractie)
  • 1895: De eerste rubberen band voor auto’s
  • 1926: Comfort band voor vrachtwagens (gewichtsklasse 33 ton)
  • 1929: Eerste trein met rubberen banden (Micheline)
  • 1938: Banden versterkt met metaal roosters.
Michelin logo

Een van de grootste bandenproducenten ter wereld

Het Franse concern Michelin is, met een marktaandeel van 19 procent, de op een na grootste bandenproducent ter wereld.

Het bedrijf produceert ongeveer 170 miljoen banden per jaar en heeft wereldwijd circa 110.000 mensen in dienst (waarvan ongeveer een derde in Frankrijk). Het maakt banden voor personen- en vrachtwagens, maar ook voor speciale voertuigen voor de land- en mijnbouw. Banden voor personenwagens en bestelvoertuigen maken ongeveer de helft van de omzet uit en banden voor vrachtwagens ongeveer een vijfde. De omzet is redelijk gelijkmatig verdeeld over de drie belangrijkste regio’s, Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld.

Michelin Bibendum