Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Monteren en balanceren of Bandenmontage bij Premio

Een bandenmontage is regelmatig nodig, bijvoorbeeld als u over gaat van zomerbanden naar winterbanden. Het gaat hierbij simpelweg over het monteren en balanceren van de banden op de velg bij nieuwe banden. Daarnaast is het ook nodig wanneer u een lekke band heeft. Tot slot is het nodig bij beschadigde, verouderde en versleten banden.

Zelf uw banden monteren is een lastige klus. Wij van Premio Banden en Autoservice beschikken over alle materialen om uw banden te monteren. Laat uw banden monteren door een professional, zo worden uw banden zonder beschadigingen keurig gemonteerd. Bij Premio Banden en Autoservice maken we gebruik van de nieuwste technieken voor bandenmontage. Onze vakmannen zijn zeer vakkundig en monteren uw banden op een professionele manier.

In de winter en in de zomer

Het verschil in weersomstandigheden in de winter en zomer vragen om andere eigenschappen van banden. Hierom is het nodig om andere banden te laten monteren wanneer de weersomstandigheden daar om vragen.

Zomerbanden monteren

Mocht de temperatuur boven de 7 graden Celsius schieten, dan is het tijd om zomerbanden te laten monteren. Zomerbanden zijn namelijk veiliger bij hogere temperaturen. Dit komt omdat zomerbanden gemaakt zijn op tegen hogere temperaturen te kunnen, als u ervoor kiest om door te blijven rijden op uw winterbanden dat zullen deze veel sneller slijten. Wilt u meer weten over zomerbanden? Kijk dan op onze zomerbanden pagina.

Winterbanden monteren

Winterbanden monteren laat u doen als het kwik onder de 7 graden Celsius daalt. Dankzij een speciale rubbersamenstelling en het profiel van een winterband is deze zeer geschikt voor lage temperaturen. Laat daarom uw winterbanden op tijd monteren voor uw eigen veiligheid. Voor meer informatie over winterbanden, kijk dan op onze winterbanden pagina.

Laat u banden altijd monteren door een specialist, bandenmontage bij Premio Banden en autoservice

Lekke band

Een andere reden voor een montage van uw band is een lekke band. Een lekke band voelt u aan het rijgedrag van uw auto. Daarnaast ziet u ook dat het profiel van uw band een stuk lager zit dan bij de andere banden. Het is belangrijk om een lekke band zo snel mogelijk te laten repareren. Bij Premio Banden en Autoservice demonteren wij uw lekke band en monteren een nieuwe band door middel van de nieuwste technieken.

Wat is banden balanceren?

Wij maken uw auto weer zo goed als nieuw door de trillingen en irritaties weg te halen. Door middel van balanceren rijdt u weer comfortabel in uw auto. Heeft u nieuwe banden, reparatie banden of heeft u uw banden laten wisselen? Ook dan balanceren wij uw banden voor u.

Moderne auto’s en bestelwagens zijn zo ontworpen dat ze comfortabel en veilig rijden. Abnormale trillingen in het wiel kan leiden tot onderstaande zaken. Bij Premio Banden en Autoservice lossen we dat op door middel van balanceren!

  • Buitensporige bandenslijtage
  • Schade aan de wielophanging en stuurinrichting
  • Onveilige besturing en controle

Banden balanceren houdt in dat uw band over het gehele oppervlakte weer in evenwicht wordt gebracht. Dit doen wij met een balanceermachine.

Balanceren om met veilige besturing en controle te blijven rijden

Wat veroorzaakt buitensporige trillingen?

Een gemiddeld bandenformaat draait met 100 km/h zo’n 850 keer rond per minuut. Het aantal omwentelingen voor een kleine band is groter en voor een grotere band kleiner. Bij deze snelheid zorgt een klein onbalans, verschil in stijfheid of rondheid in de band er al voor dat het wiel 14 keer per seconde op het wegdek wordt geslagen.

Wanneer is balanceren banden nodig?

Het balanceren van banden gebeurt op verschillende momenten:

  • De banden worden gebalanceerd wanneer ze voor het eerst op de velg worden aangebracht.
  • De banden worden ook na iedere reparatie gebalanceerd.

 

Balancering is ook bij andere situaties nodig. Wij hebben een aantal symptomen voor u op een rijtje gezet. Bij deze symptomen raden wij u aan om uw banden te laten balanceren.

  • Het stuur beweegt heen en weer bij lage snelheden (40 tot 70 kilometer per uur) De band is dan vaak ovaal. Een balanceermachine kan dit niet verhelpen. Met een Tire Trimmer is dit echter wel te corrigeren. Uw banden laten vervangen is uiteraard ook een optie. Wilt u graag meer weten over banden trimmen? Kijk dan op onze banden trimmen pagina.
  • Trillend stuur of interieur bij hoge snelheden (100 tot 140 kilometer per uur) De trillingen variëren tussen hard schudden en lichte trillingen. Het trillen duidt op onbalans en dat kan opgelost worden met balanceren. Maak zo snel mogelijk een afspraak voor het balanceren van uw banden.