Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Bridgestone banden

De grootste banden producent van de wereld

Bridgestone Europe (BSEU) is een belangrijke regionale dochteronderneming van de in Tokyo gevestigde Bridgestone Corporation, ‘s werelds grootste fabrikant van banden en andere rubberproducten. Bridgestone Corporation en haar dochterondernemingen hebben wereldwijd meer dan 140.000 mensen in dienst, exploiteren 178 fabrieken in 25 landen en verkopen producten in meer dan 150 landen. Eén op de vijf voertuigen ter wereld rijdt op de banden van het bedrijf. “De samenleving dienen met superieure kwaliteit” is de missie sinds Shojiro Ishibashi Bridgestone in 1931 oprichtte.

LOGO BRIDGESTONE

Een stukje Bridgestone geschiedenis

In 1931 werd de Bridgestone Tire Co., Ltd. opgericht door Shojiro Ishibashi (1906-1976). Tijdens de oorlog werden veel fabrieken vernietigd, maar in 1953 passeerde de jaaromzet de 10 miljard yen en was Bridgestone de grootste Japanse fabrikant van luchtbanden. In 1961 kreeg het bedrijf een beursnotering op de Tokyo Stock Exchange. In 1965 werd in Singapore de eerste buitenlandse vestiging geopend en vier jaar later volgde een fabriek in Thailand. In 1967 werd een verkooporganisatie in de Verenigde Staten opgezet. Het bedrijf volgde de Japanse autofabrikanten toen deze fabrieken in het buitenland openden.

In 1988 volgde een grote overname van het Firestone Tire and Rubber Company. Pirelli had $1,9 miljard over voor de Amerikaanse bandenproducent, maar met een hoger en succesvol bod van US$2,6 miljard werd Bridgestone de op een na grootste bandenfabrikant wereldwijd. Met de overname kreeg Bridgestone fabrieken in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en in enkele andere landen. In 1984 werd de bedrijfsnaam gewijzigd in Bridgestone Corporation