Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Waarom SUV / 4×4 banden?

SUV en 4×4 wagens hebben banden met specifieke eigenschappen. Een SUV-4×4 band zorgt dankzij het diepe band profiel met vele lamellen voor veel grip op onverhard terrein. Een SUV-4×4 band levert een hoog rendement door de speciale rubbersamenstelling daarbij veroorzaken de banden veel minder geluid op de normale wegen. Vaak zijn SUV-4×4 banden voorzien van een speciale velg beschermrand, om zo te voorkomen dat het wiel beschadigd raakt.

De keuze voor de beste 4×4 banden is afhankelijk van de rijomstandigheden en de rijstijl. Weet u niet welke band u moet hebben? Wij adviseren u graag.

Winterbanden voor SUV-4×4

Bij een temperatuur onder de 7°C zijn winterbanden de beste keuze, ook voor SUV en 4×4 wagens. Met winterbanden ben je veiliger op de weg en bespaar je in de winter brandstof.

Vaak staan op SUV-4×4 banden het M+S logo. M+S banden, dit staat voor Mud & Snow, deze zorgen voor betere prestaties op modder en sneeuw. Deze banden zijn niet optimaal voor echte winterse omstandigheden. M+S banden zonder sneeuwvloksymbool bestaan niet uit de speciale rubbersamenstelling waar echte winterbanden wel uit bestaan. Dus alleen banden met het sneeuwvloksymbool blijven flexibel en elastisch onder koudere temperaturen en hebben extra inkepingen in het profiel waardoor ze meer grip hebben tijdens winterse omstandigheden. Ook een voordeel is dan winterbanden onder winterse omstandigheden een stuk zuiniger rijden dan zomerbanden.

OFFROAD SUV BANDEN 4X4