Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Waarom Runflat banden?

Runflat banden zijn speciale banden die er voor zorgen dat u niet meer direct hoeft te stoppen bij een lekke band. Met deze banden kunt u voorzichtig doorrijden als uw band lek is. Zo belandt u niet meer in gevaarlijke situaties, zoals op de vluchtstrook uw band vervangen. Runflat banden zijn verkrijgbaar in zomerbanden, winterbanden en all-seasonbanden (vierseizoenenbanden), al is de maatrange in all-season wel een stuk beperkter. Runflat banden kunnen helaas niet onder iedere auto gemonteerd worden, dus laat u adviseren door een bandenspecialist!

Bij Premio bent u het hele jaar door van harte welkom. Wij geven u graag advies over deze banden en de mogelijkheden voor uw auto.

Voordelen Runflat band

  • U houdt controle over de auto; bij een normale lekke band verliest u de controle over de auto waardoor u niet verder kunt rijden. De Runflat band biedt hier een oplossing voor. Met een snelheid van maximaal 80 km/uur rijdt u met zo’n band nog een veilige afstand van maximaal 80 kilometer.

 

  • Meer bagageruimte; een reservewiel is bijna onnodig om mee te nemen. Hierdoor bespaart u veel ruimte in uw auto. Deze ruimte kunt u weer voor andere spullen gebruiken, zoals de gevarendriehoek of die brandblusser waar nu geen ruimte voor is. Veel nieuwe voertuigen bieden overigens tegenwoordig alleen nog een reparatieset en geen volwaardig reservewiel!

 

  • Niet stilstaan op gevaarlijke plekken langs de weg; het grootste voordeel van een Runflat band is misschien nog wel dat u niet meer  op gevaarlijke plekken langs de (snel)weg stil hoeft te gaan staan om uw band te verwisselen. U rijdt naar een veilige plek waar uw de band eventueel kan wisselen of de hulpdiensten kunt bellen.

Wat zijn Runflat banden?

De zijkant van de band, ook wel wang genoemd, is bij Runflat banden verstevigd.

U herkent runflat banden aan de codering op de zijkant van de band. Afkortingen die hiervoor veel gebruikt worden zijn o.a. ROF (RunOnFlat), RFT (RunFlatTire), DSST (Dunlop Self Supporting Tyre), of SSR (Self Supporting Runflattire).

RUNFLAT BANDEN, TOT 80KM DOORRIJDEN BIJ EEN LEKKE BAND

Runflat banden en TPMS

Runflat banden kunnen helaas niet onder iedere auto gemonteerd worden. De bandenspanning moet gemonitord worden als je gebruik maakt van Runflat banden. Een bandenspanningscontrolesysteem is dus verplicht in combinatie met runflat banden.

Het TPMS systeem laat zien wanneer de bandenspanning van uw band is weggezakt. U krijgt hier een melding van op uw dashboard. Het TPMS systeem is belangrijk omdat u er anders minder snel achter komt dat uw band lek is. De kans is dan groot dat u een te lange afstand te snel rijdt en er een onveilige situatie ontstaat of dat uw band en velg alsnog beschadigd raken.

Bij Premio Banden en Autoservice adviseren wij u graag als u niet zeker weet of Runflat banden onder uw auto gemonteerd kunnen worden.