Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhoudsofferte

Check regelmatig uw verlichting zelf!

Kies werkzaamheden

Het belang van goed werkende autoverlichting

Goede verlichting is essentieel, vooral als de dagen korter worden en het slechter weer is. Dan is het belangrijk om goed zicht te hebben en zelf goed gezien te worden. Zorg er dus voor dat uw autoverlichting goed is. Dit zorgt ook voor een snellere reactietijd. Controleer met regelmaat uw autolampen, op deze manier bent u veilig op weg en heeft u een ontspannen rit.

Tegenwoordig hebben veel auto’s dag-rijdverlichting en het is te adviseren altijd met verlichting te rijden voor een betere zichtbaarheid. Of het nu licht of donder is, je valt meer op hierdoor bij onverwachte slechter zicht als laagstaande of felle zon of regen. Check dus ook alle soorten verlichting regelmatig van de koplampen tot de remmen en knipperlichten. Het kan eenvoudig thuis alleen of samen, maar Premio helpt u graag!

Veiligheid

Als uw onderweg bent is het belangrijk dat uw verlichting goed werkt, dit voor uw zicht én zichtbaarheid. Mochten uw richtingaanwijzers of remlichten kapot zijn kunt u op weg in gevaarlijke situaties terechtkomen. Dus om ongelukken te voorkomen is het zaak dat uw autoverlichting optimaal werkt.

APK

Bij de APK zijn autolampen die niet werken een afkeurpunt. Controleer voor de APK of uw al uw autolampen werken naar behoren.

De autoverlichting is van cruciaal belang

Reservelamp

Zorg altijd voor een set reservelampen in de auto. In een set zitten vaak ook lampjes voor bijvoorbeeld de richtingaanwijzers. Hoewel je feitelijk al in overtreding bent als er iets aan de verlichting stuk is, zal de politie je niet bekeuren als je het lampje ter plekke vervangt.

Zelf uw autolampen vervangen

Mocht eventueel zelf uw autolampen willen vervangen, hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet

  • Als u een koplamp wilt vervangen is het goed om te weten dat deze een standaardmaat heeft, bijvoorbeeld; H4 of H7. In het instructieboek van uw auto staat welke maat bij uw auto hoort.
  • Het monteren van een koplamp kan maar op één manier. Raadpleeg wederom het instructieboek van uw auto.
  • Let op dat u het lampje goed monteert, als deze verkeerd zit kunt u uw medeweggebruikers verblinden!
  • Vervang lampjes alleen wanneer uw auto een tijd stil staat. De autolampen kunnen heel heet zijn.

Mocht u er niet uitkomen helpen wij bij Premio Banden en Autoservice u graag!

Autoverlichting garage

Er kunnen ook boetes uitgeschreven worden met betrekking tot verlichting, om hier meer over te lezen klik dan hier.