Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Waarom caravanbanden?

Camper en caravanbanden moeten veel meer gewicht dragen dan een normale autoband. Om deze reden is het van belang dat u uw caravan banden goed in de gaten houdt. Daarnaast staan campers en caravans meestal het grootste deel van het jaar binnen. Alleen voor de vakantie worden ze naar buiten gehaald. Het is belangrijk dat u voordat u op vakantie gaat de camper of caravan grondig laat checken door een professional.

Jaarlijks gaan duizenden mensen op vakantie in binnen- of buitenland met een camper of caravan. U wilt uw vakantie toch niet laten verpesten door een kapotte band? Bij Premio Banden en Autoservice vertellen wij u graag alle noodzakelijke dingen over uw camper- of caravan band. Wij controleren uw camper- of caravanbanden en vervangen ze indien nodig.

Wanneer moet ik mijn camper- caravanbanden vervangen?

Een camper- of caravanband wordt minder vaak vervangen dan een autoband. De levensduur van een caravanband is ongeveer 10 jaar. Maar dit hangt van een paar punten af:

  • Hoe vaak u met de caravan of camper op vakantie gaat
  • Welke afstanden u met de camper of caravan rijdt
  • Door welke gebieden u met de camper of caravan rijdt (een goede infrastructuur of veel zand- en hobbelwegen)

Wij raden u aan om camper- en caravanbanden na maximaal 6 jaar te vervangen. Bij sommige verzekeringen is dit zelfs een eis. Als de banden ouder zijn dan zes jaar is de conditie van de banden verslechterd.

 

Er zijn vier zaken die u goed in de gaten moet houden bij uw caravanband;

 

  • De bandenspanning van uw caravanband
  • Beschadigingen op uw caravan band
  • Profieldiepte van uw caravanband
  • Droogtescheuren door veroudering van de band
Caravanbanden close up

Hoe weet ik hoe oud mijn caravanbanden zijn?

De leeftijd van uw camper of caravan banden is makkelijk te achterhalen. Op uw banden staat een DOT nummer. Het DOT nummer bestaat uit 3 of 4 cijfers, afhankelijk van welk jaar uw banden zijn. We onderscheiden 2 groepen

Banden voor 2000: camper- en caravanbanden van voor 2000 hebben een DOT nummer van 3 cijfers. De eerste 2 cijfers staan voor het weeknummer waarin de band is geproduceerd. Het laatste cijfer staat voor het jaar van productie van de band. Bijvoorbeeld: uw DOT nummer is 158; dat betekent dat ww band is geproduceerd in week 15 van het jaartal 1998.

Banden na 2000: wanneer camper- en caravanbanden na 2000 zijn geproduceerd, bestaat het DOT nummer uit 4 cijfers. De eerste 2 cijfers staan wederom voor het weeknummer waar de band in is geproduceerd. Het jaar van productie wordt aangegeven door de laatste 2 cijfers. Bijvoorbeeld: het DOT nummer van uw band is 3408; dit betekent dat uw band is geproduceerd in week 34 van het jaar 2008.

Bandentips voor het stallen van uw caravan

Banden van een camper of caravan gaan over het algemeen lang mee, maar dat hangt af van de stalling van uw voertuig. Hieronder krijgt u enkele bandentips voor het stallen van uw camper of caravan.

Stal uw camper of caravanop op een koele, droge en donkere plek. Dat is de meest optimale omstandigheid, waarbij er zo weinig mogelijk invloed is van UV (zon)licht.

Het is ook belangrijk dat u de banden van uw voertuig niet met het volle gewicht op de ondergrond laat rusten. Dit voorkomt het zogenaamde “flatspotten”.  Door te lang op eenzelfde plek zwaar belast te worden kan er een platte kant ontstaan op de band. Ondersteun uw camper of caravan daarom met bijvoorbeeld stukken hout.

Daarnaast raden wij, als bandenspecialist, u ook aan om de banden af te dekken tijdens uw vakantie.  Op deze manier weert u direct zonlicht en vermindert u de negatieve invloed van UV (zon)licht.

 

Klik hier voor tips namens de anwb voor als u met camper of caravan op vakantie gaat

CAMPER- CARAVANBANDEN