Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Pirelli Banden

De geschiedenis

Het bedrijf werd in 1872 opgericht door Giovanni Battista Pirelli en specialiseerde zich in het begin op de productie van rubber en afgeleide producten. Het bedrijf is nu vooral bekend om zijn autobanden en energie- en telecommunicatiekabels. In de jaren vijftig gaf Alberto Pirelli opdracht tot de bouw van een beroemde wolkenkrabber in Milaan, de Pirelli-toren. Deze werd gebouwd in de omgeving waar de eerste fabriek van Pirelli in de 19e eeuw was gevestigd.

LOGO PIRELLI

Pirelli weetjes

  • De Pirellikalender is zeer bekend en verschijnt jaarlijks. Hij bevat regelmatig wereldberoemde actrices en modellen. De meest toonaangevende modefotografen hebben sinds 1964 meegewerkt aan deze kalender.
  • Het bedrijf is sinds 1995 hoofdsponsor van Inter Milaan.
  • In de periodes 1950-1958, 1981-1986, en 1989-1991 leverde Pirelli banden aan de Formule 1-bolides. Dat waren ruim 200 Grands Prix en dat bracht 44 overwinningen op voor het bandenmerk. In 2011 maakt Pirelli zijn rentree in de Formule 1 als (enige) leverancier van banden.
Pirelli Historie