Stalen velgen

Stalen velgen komen veel voor in de winter. Deze soort velgen zijn er vaak in de kleur zwart. Zelden zijn er modellen die tijdelijk in de kleur zilver te verkrijgen zijn. Ze zijn echter wel in een groot aanbod te verkrijgen. Zoals de naam al aan geeft worden deze velgen van staal gemaakt, in tegenstelling tot lichtmetalen velgen die van aluminium gemaakt worden. Velgen van staal hebben de volgende voordelen.

Voordelen van stalen velgen

Allereerst trekken stalen velgen niet krom. Dankzij de stevigheid van het staal is dit verschijnsel nagenoeg onmogelijk. Bij andere velgen komt het nog wel eens voor dat de velgen krom trekken.

Bovendien zijn stalen velgen zeer stevig. Ze zijn namelijk minder schadegevoelig waardoor ze een stuk langer mee gaan. Raakt u per ongeluk een stoeprand met uw velgen? U ziet weinig tot niks aan uw stalen velgen.

Stalen velgen vragen weinig tot geen onderhoud. Dit komt omdat vuil bijna niet op uw velgen blijven zitten. Bovendien worden ze niet aangetast door pekel en zout. Dit maakt uw velgen ook erg duurzaam.

Wilt u lichtmetalen of stalen velgen kopen? Bekijk dan bij Premio Banden en Autoservice de mogelijkheden. Wij adviseren u graag welke velgen voor uw auto geschikt zijn.