Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Winterbanden kopen

Bij kouder weer (onder 7 graden Celsius) wordt het rubber van een zomerband hard. Hierdoor verliest de zomerband grip en wordt de remweg vergroot. Wanneer u veilig in de winter wilt rijden is het raadzaam om een winterband of all-seasonband te gebruiken.

Daarnaast zijn winterbanden in veel landen verplicht. Wanneer u op wintersport gaat met de auto zijn winterbanden dus onmisbaar.
Op een nat wegdek onder de 7 graden Celsius is de remafstand korter; bij een snelheid van 100 km/u staat uw auto bijna 4 meter eerder stil. Op sneeuw is bij een snelheid van 50 km/u de remweg minder dan de helft. U staat dan 28 meter eerder stil dan met zomerbanden!

Wanneer winterbanden?

De start van echt winterweer is steeds slechter te voorspellen. Toch daalt de gemiddelde temperatuur in de wintermaanden al snel onder de 7 graden Celsius, het is regelmatig nat, kouder en de wegen worden glad. Dat is het moment dat het weer tijd is voor winterbanden. De periode oktober tot en met maart is het moment om winterbanden te laten monteren. Er wordt vaak gezegd dat als de letter “r” in de maand komt, deze banden aan te raden zijn.

Bij Premio Banden en Autoservice assisteren wij u graag bij het selecteren van uw ideale winterband.
Wij helpen u met het vergelijken en uitzoeken van banden en kunnen dan meteen de zomerbanden voor u opslaan.

Winterbanden REMAFSTAND

Voordelen van winterbanden

Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling om tegen koudere temperaturen te kunnen. Het rubber is dankzij een andere samenstelling een stuk zachter en blijft soepel onder koudere omstandigheden. Hierdoor houdt de band meer grip op een koud wegdek.

Daarnaast bestaat het profiel van de banden uit een aantal kleine inkepingen, zogenaamde lamellen, die voor een betere grip zorgen en extra afvoer van water, sneeuw en modder. Met winterbanden heeft u met nat en koud weer natuurlijk meer grip op de weg en staat u een stuk sneller stil.

  • Dankzij speciale rubbersamenstelling een betere wegligging
  • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
  • Onder de 7 graden Celsius een kortere remweg en minder kans op ongelukken
  • Veiliger rijden, voor u en uw medeweggebruikers
  • Uw zomerbanden worden gespaard, ze gaan langer mee

Winterbanden met velg

Kiest u ervoor om winterbanden met velgen te kopen? Dan blijven de banden tijdens de zomerperiode om de velgen zitten. U hoeft uw banden bij een wissel niet opnieuw te laten balanceren. Bovendien worden uw banden snel gemonteerd. U bespaart dus een hoop tijd.

Wanneer u banden met velgen koopt vraagt dat om een investering. U heeft de set velgen met winterbanden er binnen 3 winters uit omdat de wisselkosten lager zijn. En wie wil er nu niet een mooie set velgen extra? U kunt op onze wielenconfigurator een mooie set velgen uitkiezen.

winterbanden met AEZ velg