Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Uitlijnen in Beek

Wanneer moet u uw auto laten uitlijnen?

Stuurt uw auto erg moeilijk? Of misschien stuurt uw auto juist veel te makkelijk? Slijten uw banden erg snel? En bent u sneller door uw brandstof heen? Laat uw auto dan uitlijnen door Premio Jamrozik Beek.

Waarom uw auto laten uitlijnen?

Het uitlijnen van uw auto heeft een hoop voordelen, bijvoorbeeld:

 • Verminderde slijtage van banden
  Een niet goed uitgelijnde auto is een belangrijke oorzaak van vroegtijdig versleten banden. Door de jaren heen kan een goed uitgelijnd voertuig ervoor zorgen dat een band duizenden kilometers langer meegaat. Veel banden worden echter voortijdig vervangen als gevolg van ongunstige slijtage.
 • Lager brandstof verbruikĀ 
  Het verbruik neemt toe naarmate de rolweerstand toeneemt. Door een voertuig uit te lijnen worden alle vier de wielen parallel gesteld wat in combinatie met de juiste bandenspanning de rolweerstand minimaliseert.
 • Betere wegligging
  Trekt uw auto naar links of rechts? Moet u voortdurend tegensturen om de auto rechtuit te laten rijden of staat uw stuur scheef als u rechtuit rijdt? Veel van deze problemen kunnen worden gecorrigeerd door een uitlijning te laten uitvoeren. Met een correct uitgelijnde auto worden alle oneffenheden in de weg beter geabsorbeerd en zorgt daarmee voor een comfortabel rijdende auto.
 • Veiliger rijden
  Een controle van het ophangsysteem is een onderdeel van de uitlijnprocedure. Versleten onderdelen worden waargenomen en kunnen in overleg worden vervangen voordat dit leidt tot mogelijk kostbare reparaties.

Wat is uitlijnen?

 • De stand van alle wielen wordt gemeten (diagnose)
 • Het stuurwiel wordt rechtgezet
 • De rijlijn veroorzaakt door de achterwielen word als referentie gebruikt om de voorwielen af te stellen op specificatie van de autofabrikant.

Resultaat: Alle wielen staan parallel in combinatie met een recht stuur.

Voertuigen met een verstelbare achterwielophanging:

 • De stand van alle wielen wordt gemeten (diagnose)
 • De achterwielen worden volgens fabrieksspecificatie gesteld (rijlijn is hartlijn)
 • Het stuurwiel wordt rechtgezet
 • De rijlijn veroorzaakt door de achterwielen word als referentie gebruikt om de voorwielen af te stellen op specificatie van de autofabrikant.

Resultaat: Alle wielen staan parallel in de rechtuit positie in combiantie met een recht stuur.

Laat uw auto daarom niet bij zomaar iemand uitlijnen. Hiervoor is ervaring nodig.

Bij Premio Jamrozik Beek zijn we gecertificeerd zodat u zeker weet dat uw auto juist uitgelijnd wordt. Ziet u daarom factoren die er op duiden dat uw auto uitgelijnd moeten worden? Aarzel dan geen moment en neem contact op met ons!

Wat is het verschil tussen balanceren en uitlijnen?

Vaak worden het uitlijnen en balanceren van banden met elkaar verward. Maar dit zijn twee totaal verschillende begrippen. De uitlijning of geometrie van het voertuig betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat ze weer loodrecht op de grond komen staan en evenwijdig aan elkaar. Tijdens het balanceren wordt er gecontroleerd of de wielen wel in evenwicht zijn. Als het wiel op de ene plek zwaarder is, dan wordt er een gewichtje geplaatst zodat deze weer in evenwicht zijn.