Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Kies werkzaamheden

Kentekenloket – Kenteken overschrijven in Beek

Wat is een kenteken overschrijven?

Een nieuwe auto, scooter of motor gekocht of juist verkocht? Dan is het verplicht om deze direct op de naam van de nieuwe eigenaar te zetten. Dit noemen we het kenteken overschrijven. Op deze pagina lees je alles wat jij wilt weten over het overschrijven van je kenteken en natuurlijk waar je dit doet.

 
Als je een auto koopt via een dealer, dan regelt deze vaak dat de auto op jouw naam komt te staan. Koop je echter een auto via een particuliere verkoper? Dan moet je zelf de auto op je naam zetten. Belangrijk, want pas vanaf dat moment is de wagen ├ęcht van jou. Gelukkig is het kenteken overschrijven zo gebeurd bij een Kentekenloket Jamrozik Beek.

In 4 stappen je kenteken overschrijven

Voor het overschrijven van de auto (of ander voertuig) ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket. Hier is het overschrijven van de auto binnen een paar minuten geregeld. Simpel gezegd doorloop je de volgende vier stappen:

Stap 1: check of het kentekenbewijs compleet is en neem (als koper) een geldig identiteitsbewijs mee

Stap 2: laat de auto overschrijven bij een Kentekenloket

Stap 3: geef het vrijwaringsbewijs aan de verkoper en bewaar zelf het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode goed

Stap 4: sluit, als je dit nog niet gedaan hebt, direct een autoverzekering af

Meer weten over hoe het werkt? Onderstaand lichten we kort toe waar je rekening mee kunt houden als koper en als verkoper.

Meer informatie

Al u nog vragen heeft neem gerust contact met ons op: +31 (0)46437 68 28 E-mail: info@jamrozik.nl