Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Autobanden in Den Haag

Hier vindt u informatie over de soorten autobanden in Den Haag. Graag informeren wij u persoonlijk over alle mogelijkheden en de beste toepassing voor uw auto.

Zomerbanden
All-seasonbanden
Winterbanden
Bestelwagenbanden
SUV 4×4 banden
Caravanbanden
Runflatbanden

Autobanden in Den Haag – Zomerbanden

Wanneer zomerbanden

Voor sommige is het misschien onduidelijk wanneer er zomerbanden onder de auto moeten. Wanneer de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden komt is het aan te raden om zomerbanden te laten monteren. Mocht u toch door blijven rijden op winterbanden beïnvloed dat uw remweg op een negatieve manier. Ook resulteert dit in onnodige sijtage aan de banden. Premio Den Haag raadt u dan ook aan om in de periode april tot en met september op zomerbanden te rijden.

Redenen voor nieuwe zomerbanden

Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet, zodat u precies weet wanneer u nieuwe banden nodig heeft.

 • In de zomer nog op winterbanden rijdt.
  Dit is erg gevaarlijk en uw banden slijten veel sneller
 • Op zomerbanden rijdt met een profieldiepte die minder is dan 1,6 millimeter.
  Dit is namelijk erg gevaarlijk doordat u een langere remweg heeft. Daarnaast kan het u een boete opleveren. Wilt u graag meer weten over band profielen? Kijk dan op onze bandenprofiel pagina
 • Op zomerbanden rijdt die niet door de APK-keuring zijn gekomen.
  Rijdt u toch door op deze banden dan riskeert u een boete. Daarnaast is de kans op gevaarlijke situaties op de weg groot.
 • Met uw huidige banden minder grip ervaart.
  Het is belangrijk om met banden te rijden die in topconditie zijn. Rijdt u op banden die in slechte staat zijn, is de kans op gevaarlijke situaties groter.
 • Brandstof wilt besparen.
  Met versleten banden verbruikt u meer brandstof. Door nieuwe zomerbanden aan te schaffen bespaart u op brandstofkosten.

Autobanden in Den Haag – All-season banden

Waarom all-season banden?

Elke zomer/winter uw banden laten wisselen, het is begrijpelijk dat u daar niet helemaal op zit te wachten. Als u liever heel het jaar door op dezelfde banden rijdt, dan kunt u voor all-season banden kiezen. Deze banden zijn geschikt voor vrijwel alle weersomstandigheden, ook bieden deze veel rijplezier en comfort.

Wat zijn all-season banden?

De profielopbouw en rubbersamenstelling van een all-seasonband, zijn een combinatie van zomerbanden en winterbanden. Deze banden hebben de eigenschappen om in elk seizoen goed te functioneren.

Waarom voor all-season banden kiezen?

Als u in de winter op uw zomerbanden door blijft rijden heeft dat een negatieve invloed op uw veiligheid en die van anderen. Maar als u uw auto niet heel vaak gebruikt, is het begrijpelijk dat het vervelend kan zijn om elke zomer/winter uw banden te laten wisselen. Met all-season banden hoeft u daar niet over in te zitten. Zowel op een nat als droog wegdek rijdt een all-season band even comfortabel. Ook sneeuw en modder zijn met deze banden geen probleem. Met all-season banden bent u heel het jaar door veilig op weg.

Voordelen van all-seasonbanden

De voordelen van all-seasonbanden zijn:

 • Tijdsbesparing: geen zomer- / winterbandenwissel (2x per jaar)
 • Kostenbesparing: geen montagekosten, geen opslagkosten, geen aankoop winterbanden en geen aankoop van een extra set wielen
 • Prestaties/veiligheid het hele jaar door: geen problemen bij plotse sneeuwval, of een sterke daling/stijging van de temperatuur
 • Geschikt conform winterbandenwetgeving: als de all-seasonband het sneeuwvloksymbool draagt, is hij conform de winterwetgeving en mag er met deze banden dus bijvoorbeeld naar Duitsland, Oostenrijk enzovoort gereden worden

Autobanden in Den Haag – Winterbanden

Waarom winterbanden?

Bij kouder weer (onder de 7ºC) wordt het rubber van een zomerband aanzienlijk harder. Hierdoor verliest de zomerband grip en wordt uw remweg groter. We raden u bij Premio Den Haag aan om een winter- of all-seasonband te gebruiken als u in de winter veilig op weg wilt. Ook zijn winterbanden in veel landen verplicht, bijvoorbeeld als u op wintersport gaat zijn deze onmisbaar.

Op een nat wegdek onder de 7 graden Celsius is de remafstand korter; bij een snelheid van 100 km/u staat uw auto bijna 4 meter eerder stil. Op sneeuw is bij een snelheid van 50 km/u de remweg minder dan de helft. U staat dan 28 meter eerder stil dan met zomerbanden!

Wanneer winterbanden?

Het blijft moeilijk inschatten wanneer het winterweer daadwerkelijk van start gaat. Maar de temperatuur daalt in de wintermaanden al snel onder de 7 graden en de wegen worden gladder. Dan is het tijd om winterbanden te laten monteren. Het wordt wel is gezegd dat als de ‘r’ in de maand komt dat winterbanden aan te raden zijn. Wij helpen u bij Premio Den Haag graag bij het selecteren van de ideale winterband. Ook kunnen wij dan uw zomerbanden voor u opslaan.

Voordelen van winterbanden

Winterbanden hebben een rubbersamenstelling die zorgt dat de band tegen lagere temperaturen kunnen. Dit rubber blijft zacht en soepel, hierdoor houdt de band meer grip op een koud wegdek.

De band is voorzien van een profiel met lamellen, dit zijn een soort inkepingen. Deze zorgen voor een betere grip en een extra afvoer van water, sneeuw en modder. Met winterbanden heeft u met nat en koud weer meer grip op de weg en staat u een stuk eerder stil.

 • Dankzij speciale rubbersamenstelling een betere wegligging
 • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
 • Onder de 7 graden Celsius een kortere remweg en minder kans op ongelukken
 • Veiliger rijden, voor u en uw medeweggebruikers
 • Uw zomerbanden worden gespaard, ze gaan langer mee

Winterbanden met velg

De keuze kan gemaakt worden om winterbanden met velg aan te schaffen. Dan blijven uw zomerbanden om de velg met het wisselen. Zo worden uw banden snel gemonteerd en hoeven niet gebalanceerd te worden. Dit bespaart u een hoopt tijd.

Als u banden met velgen aanschaft vraagt dat misschien wel om een investering. Maar binnen 3 winters heeft u de set velgen met winterbanden er uit omdat uw wisselkosten lager zijn. Ook is een extra setje velgen natuurlijk mooi. Op onze wielen configurator kunt u een mooie set velgen uitkiezen.

Bestelwagenbanden

De juiste band voor bestelwagens

De banden van bestelwagens krijgen vaak te maken met een hoge belasting en onvoldoende bandenspanning. Er wordt daarom veel gebruik gemaakt van een versterkte band. De structuur is bij zo’n reïnforced band is versterkt waardoor een hogere belasting mogelijk is. Deze band is aan te raden bij intensief gebruik. Premio Den Haag levert bestelwagenbanden in winter, zomer- en all-season varianten.

SUV 4×4 Banden

Waarom SUV / 4×4 banden?

De banden van SUV 4×4 wagens hebben specifieke eigenschappen. Door het diepe bandprofiel met vele lamellen hebben deze meer grip op een onverhard terrein. Deze hebben ook een hoog rendement door de speciale rubbersamenstelling. De band produceert ook minder geluid op normale wegen. Vaak zijn de SUV 4×4 banden voorzien van een velgbeschermrand, om te voorkomen dat het wiel beschadigd raakt.

De keuze voor de juiste SUV 4×4 band is afhankelijk van de rijomstandigheden en rijstijl. Als u niet zeker weet welke band u moet hebben, adviseert Premio Den Haag u graag.

Winterbanden voor SUV-4×4

Bij een temperatuur onder de 7 graden zijn winterbanden ook voor SUV en 4×4 wagens de beste keuze. Zo bent u veilig op weg en rijdt u ook nog zuiniger.

Vaak is er op een SUV 4×4 band een M+S logo te zien. Dat staat voor Mud & Snow, dat betekent dat deze banden zorgen voor betere prestaties op modder en sneeuw. Maar voor winterse omstandigheden zijn deze banden niet optimaal, dit komt omdat deze banden niet gemaakt zijn van de rubbersamenstelling waar echte winterbanden uit bestaan. Banden met het sneeuwvloksymbool zijn dat wel.

Caravanbanden

Waarom caravanbanden?

Vaak moet er veel meer gewicht gedragen worden door camper- en caravanbanden in vergelijking tot normale autobanden. Het is daarom ook van belang dat u de staat van uw caravanbanden in de gaten houdt. Deze voertuigen staan vaak in een jaar grotendeels stil, aangezien ze alleen voor een vakantie eventueel naar buiten gehaald worden. Daarom is het van belang om uw camper of caravan voordat u op vakantie gaat nauwkeurig te laten controleren.

Jaarlijks gaan er duizenden mensen op vakantie met een camper of caravan. Laat uw vakantie dan niet verpesten door een kapotte band. Bij Premio Den Haag vertellen we u graag de noodzakelijke zaken met vetrekking tot uw camper- of caravanband. De banden worden gecontroleert en worden indien nodig vervangen.

Wanneer moet ik mijn camper- caravanbanden vervangen?

De levensduur van een caravanband is ongeveer 10 jaar, dus deze worden minder vaak vervangen dan een autoband. Maar de levensduur hangt wel af van een paar punten:

Hoe vaak u met de caravan of camper op vakantie gaat
Welke afstanden u met de camper of caravan rijdt
Door welke gebieden u met de camper of caravan rijdt (een goede infrastructuur of veel zand- en hobbelwegen)
Wij raden u aan om camper- en caravanbanden na maximaal 6 jaar te vervangen. Bij sommige verzekeringen is dit zelfs een eis. Als de banden ouder zijn dan zes jaar is de conditie van de banden verslechterd.

 • Hoe vaak u met de caravan of camper op vakantie gaat
 • Welke afstanden u met de camper of caravan rijdt
 • Door welke gebieden u met de camper of caravan rijdt (een goede infrastructuur of veel zand- en hobbelwegen)
 • Wij raden u aan om camper- en caravanbanden na maximaal 6 jaar te vervangen. Bij sommige verzekeringen is dit zelfs een eis. Als de banden ouder zijn dan zes jaar is de conditie van de banden verslechterd.

Er zijn vier zaken die u goed in de gaten moet houden bij uw caravanband;

 • De bandenspanning van uw caravanband
 • Beschadigingen op uw caravan band
 • Profieldiepte van uw caravanband
 • Droogtescheuren door veroudering van de band

Hoe weet ik hoe oud mijn caravanbanden zijn?

Om erachter te komen hoe oud uw camper- of caravanbanden zijn is vrij eenvoudig. Op uw banden staat een DOT nummer. Deze bestaat uit 3 of 4 cijfers, dit hangt af van welk jaar uw banden zijn. We onderscheiden deze in 2 groepen:

 • Banden voor 2000: camper- en caravanbanden van voor 2000 hebben een DOT nummer van 3 cijfers. De eerste 2 cijfers staan voor het weeknummer waarin de band is geproduceerd. Het laatste cijfer staat voor het jaar van productie van de band. Bijvoorbeeld: uw DOT nummer is 158; dat betekent dat de band is geproduceerd in week 15 van het jaartal 1998.
 • Banden na 2000: wanneer camper- en caravanbanden na 2000 zijn geproduceerd, bestaat het DOT nummer uit 4 cijfers. De eerste 2 cijfers staan wederom voor het weeknummer waar de band in is geproduceerd. Het jaar van productie wordt aangegeven door de laatste 2 cijfers. Bijvoorbeeld: het DOT nummer van uw band is 3408; dit betekent dat uw band is geproduceerd in week 34 van het jaar 2008.

Bandentips voor het stallen van uw caravan

De banden van een camper of caravan gaan over het algemeen lang mee. Maar dit hangt af van de stalling van uw voertuig. Hieronder staan enkele tips voor het stallen van uw camper- of caravan.

Stal uw camper of caravan op een koele, droge en donkere plek. Dat is de meest optimale omstandigheid, waarbij er zo weinig mogelijk invloed is van UV (zon)licht.

Het is ook belangrijk dat u de banden van uw voertuig niet met het volle gewicht op de ondergrond laat rusten. Dit voorkomt het zogenaamde “flatspotten”. Door te lang op eenzelfde plek zwaar belast te worden kan er een platte kant ontstaan op de band. Ondersteun uw camper of caravan daarom met bijvoorbeeld stukken hout.

Als bandenspecialist raden wij u aan om ook uw banden af te dekken tijdens uw vakantie. Hierdoor weert u direct zonlicht en vermindert u de negatieve invloed van het zonlicht.

Runflat Banden

Er hoeft met een runflat band bij een lekke band niet meer direct gestop worden. Bij een lekke band kunt rustig doorrijden met deze banden. Op deze manier voorkomt u dat u in gevaarlijke situaties belandt, zoals op de vluchtstrook om uw band te vervangen.

U bent bij Premio Den Haag altijd van harte welkom. We adviseren u graag over deze banden.

Voordelen Runflat band

 • U houdt controle over de auto; bij een normale lekke band verliest u de controle over de auto waardoor u niet verder kunt rijden. De Runflat band biedt hier een oplossing voor. Met een snelheid van maximaal 80 km/uur rijdt u met zo’n band nog een veilige afstand van maximaal 80 kilometer.
 • Meer bagageruimte; een reservewiel is bijna onnodig om mee te nemen. Hierdoor bespaart u veel ruimte in uw auto. Deze ruimte kunt u weer voor andere spullen gebruiken, zoals de gevarendriehoek of die brandblusser waar nu geen ruimte voor is. Veel nieuwe voertuigen bieden overigens tegenwoordig alleen nog een reparatieset en geen volwaardig reservewiel!
 • Niet stilstaan op gevaarlijke plekken langs de weg; wellicht het grootste voordeel van een Runflat band is dat u niet meer op gevaarlijke plekken langs de weg stil hoeft te staan om uw band te wisselen. U rijdt met gemak naar een veilige plek waar u de band eventueel kan wisselen.
https://www.premio.nl/afspraak-maken/
nl

Een premio expert zoeken