Autobanden zoeken
Afspraak maken
Onderhouds­offerte

Onderhoudsofferte

Het aanvragen van een onderhoudsofferte bij Premio biedt transparantie, professionele service, kostenbesparing op de lange termijn, garantie en gemak. Het is een verstandige keuze om ervoor te zorgen dat je voertuig goed wordt onderhouden en om onverwachte problemen te voorkomen.

Airco-onderhoud in Den Haag

Onderhoud van airco – belangrijker dan gedacht

Naast een algemene onderhoudsbeurt is het onderhoud aan de airco van uw auto van groot belang. Het houdt u allert in de zomer en zorgt voor goed zicht en warmte in de winter. Bovendien zit het onderhoud van de airco in vele gevallen niet standaard opgenomen in de onderhoudsbeurten van de auto.

Waarom airco onderhoud?

Voor of in de vakantietijd raden we aan om de airco te laten controleren, om ervoor te zorgen dat de airco optimaal werkt. Zorg ervoor dat dit tenminste 1x in de 4 jaar wordt gedaan, met name als u met de auto op vakantie gaat naar het buitenland.

  • Een correct functionerende airco zorgt voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid
  • De airco ontwasemt uw ramen, zowel in de zomer als winter
  • Vervelende luchtjes en muffe lucht in uw auto komt vaak van vervuilde filters

We maken bij airco onderhoud onderscheid in 3 beurten;

  • Airco controle (bijvullen)
  • Airco reinigen (geurbehandeling)
  • Airco onderhoudsbeurt (reinigen en bijvullen)

Airco controle en eventueel bijvullen

Het kan in de zomer af en toe goed warm zijn, dan kan het zijn dat u merkt dat uw airco minder goed koelt. Door het gebruik neemt de hoeveelheid koudemiddel jaarlijks met 8 tot 10% af door verdamping of weglekken. Hierdoor vermindert de koelcapaciteit, de airco werkt dan niet goed, bacteriën en schimmels kunnen zich gaan nestelen en de airco kan zelfs kapot gaan. Het is dus zaak de airco te laten controleren en indien nodig bij te vullen.

 

Airco geurbehandeling

Wordt er bij gebruik van uw airco een nare lucht of een muffe geur verspreid? Dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat bacteriën en schimmels zich genesteld hebben in de verdamper. Dit is op te lossen door middel van een airco geurbehandeling, hierbij wordt een reinigingsmiddel gebruikt om zo de bacteriën en schimmels in de airco te doden en de groei van nieuwe vertragen.

Airco onderhoudsbeurt

Jaarlijkse controle van de airco in uw auto is zeer belangrijk. Naast de bestrijding en wering van schimmels en bacteriën die zich kunnen nestelen in het aircosysteem en via het filter in uw auto terecht kunnen komen, voorkomt u ook dure reparaties op lange termijn omdat zaken op tijd worden gesignaleerd. Bij een airco onderhoudsbeurt worden onderstaande zaken gecontroleerd en uitgevoerd:

  • Controle algemene werking van de airco
  • Signalering eventuele lekkage en eventueel vervangen van de filters
  • Recyclen en bijvullen van het koudemiddel
  • Controle op lekkage door middel van toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof